Fiyat teklifi al

Trafik sigortası teklifi al

Trafik sigortası yaptıran herkese 250 TL'ye varan hediye çeki



sigortamdakik.net?

Sigorta yaptırmak için doğru yerdesiniz

Zorunlu Trafik Sigortası, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Özel Sağlık Sigortası, DASK ve Konut Sigortası ihtiyaçlarında müşterilerine en iyi sigorta tekliflerini sunmasının yanı sıra, alınan teklifleri de karşılaştırarak müşterilerinin en uygun seçeneklerle buluşmasını sağlamaktadır. Ayrıca satın alma ve satış sonrası süreçlerde de 7/24 danışmanlık hizmetiyle müşterilerimizin yanındayız

35 firmadan en uygun teklif

  • Lider sigorta şirketleri
  • Doğru sigorta ürünü
  • Ödenebilir sigorta fiyatları

Sürekli destek

  • Sürekli bilgilendirme
  • Kişiselleştirilmiş ürün
  • 21 yıllık tecrube

Zorunlu Trafik Sigortası

Trafik Sigortası 
Trafik sigortası araç sahipleri tarafından yaptırılması zorunlu kılınan ve hasar durumunda karşı tarafta oluşabilecek maddi zararları güvence altına alan bir sigorta çeşididir. Zorunlu trafik sigortası olmayan araçlar trafiğe çıkamazlar. Aksi durumda trafikten men edilme durumu ile karşı karşıya kalırlar. Zorunlu trafik sigortası Türkiye sınırları içerisinde geçerli kılınmıştır. Zorunlu trafik sigortası, poliçe kesilen aracın zararını karşılamaz, zarar verdiği aracın zararını temin eder.
Trafik Sigortası Neleri Kapsar?
Zorunlu trafik sigortasındaki ana unsur karşı tarafın gördüğü zararları karşılamasıdır. Sigortadaki poliçe içeriğine göre karşı tarafın aracında oluşan hasarı, bedensel zararı ve doğacak hukuki süreçlerin masraflarını sigorta poliçeniz karşılar. Poliçede ek teminat olması durumunda çekici hizmeti, sağlık desteği gibi bazı önemli avantajlardan da yararlanabilirsin.
Biz karşılaştırıyoruz, siz tasarruf edin!
 
sigortamdakik.net tarafından sunulan trafik sigortası hizmeti, 35 sigorta şirketinin tekliflerini kapsar. Birkaç dakika içinde ortak şirketler tarafından önerilen teklifleri karşılaştırarak size en uygun sigorta teklifini sunuyoruz. İşte yapmanız gerekenler:
Formu kişisel verileriniz, plakanız ve araç bilgileriniz ile doldurun;
Karşılaştırılan otomobil politikalarının fiyat ve özelliklerinin listesini keşfedin;
İhtiyaçlarınıza en uygun teklifi seçin, araç fiyatını bloke edin veya poliçeyi çevrimiçi satın alın.
Sigortamdakik.net olarak hasar anında da her zaman yanınızdayız! Hasar anında sigortamdakik.net tek muhatabın!
35 sigorta şirketinden bütçenize en uygun teklifi alın! sigortamdakik.net’li olmanın ayrıcalıklarını yaşayın!
Ya da 7/24 alanında uzman sigorta danışmanlarımızdan hizmet alabilirsiniz.
 


Zorunlu trafik sigortası, araç sahibinin trafiğe çıkmadan önce zorunlu olarak yaptırması gereken bir sigorta türüdür. Bu kapsamda 2918 sayılı trafik kanunu çerçevesinde düzenlenen sigorta çeşidi olarak kabul edilir. Araçta herhangi bir hasar oluştuğu zaman, karşı tarafa oluşabilecek maddi ve bedensel hasarı üstlenir. Trafik sigortalarının her yıl belirli limitler kapsamında, oluşan kaza sonucunda oluşabilecek her türlü hasarları karşılayabilmesi için düzenlenir.

Zorunlu olarak yapılması gereken trafik sigortasının düzenli olarak yaptıran araç sahipleri, trafik kazalarında ortaya çıkabilecek maddi sorumluluklardan kurtulur. Aynı şekilde karşı tarafın aracında ortaya çıkan maddi hasarın düzeltilmesi için karşılanır. 

Karşı araçta yer alan sürücü kişi ve yolcularda, bedensel zararlarda trafik sigortasının teminatı kapsamında tutulmaktadır. Kaza anında, bulunan ve yaralanan kişilerin hastane masrafları ve ölüm gibi ciddi durumlar söz konusu olabilir. Bu gibi durumlar ortaya çıktığı zaman kusurlu bulunan şoförün ödemekle yükümlü olduğu maddi tazminatlar da zorunlu trafik sigortası tarafından teminatları arasında yer alır.

Trafik sigortasının kanunlar tarafından yaptırılması, zorunludur. Trafik sigortasının geciktirilmesi ya da yaptırmama cezası ödemek zorunda kalınabilir. Trafik sigortasını yaptırmayı ertelemek, zaman ve para kaybına neden olur. Bu nedenle, sigorta yenileme işlemini de düzenli olarak kontrol edilmelidir. Trafik sigortasına ait olan poliçe süresi ortalama 1 yıl ile sınırlıdır. 

Sigorta poliçesinin her yıl düzenli olarak yenilenmesi kanunlar tarafından zorunludur. 1 yıl süreyle geçerli sayılan poliçe için ortaya çıkan yeni uygulamalardan sonra sigorta şirketleri için teminat ve prim ücretlerini belirlerken aracın türü, yel aldığı il, ticari olup olmadığı gibi durumlara bakılarak değiştirilebilir. Sigorta şirketleri için primler taksit de uygulanabilir. 

Tüm araç sahiplerinin en temel yasal yükümlülükleri arasında zorunlu trafik sigortası yer alır. Aracın trafiğe çıkabilmesi için mutlaka yaptırılması gereken zorunlu bir durumdur. Olası kazaların yaşanması durumunda karşı taraftaki araçlara ve üçüncü şahısların yaşanabilecek zararların maddi yükümlülüğünü üslenmesi gerekir. 

Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu trafik sigortası nedir? kara yollarda seyir halindeyken meydana gelebilen kazalara karşı, karşı tarafta oluşabilecek zararların karşılanmasını sağlana bir sigortadır. Yasalar içerisinde motorlu taşıt sürücülerine zorunlu tutulan sigortanın amacı, bedensel ve maddi hasar oluşması durumunda kayıpları en aza indirmek ve aynı şekilde haklarının korunması için gereklidir. 

Aracın kaza yapması durumundan trafik kanunu ile belirlenen zorunlu trafik sigortası, kaza durumunda, karşı taradın oluşan zararı karşılaması amacıyla uygulanan bir sigortadır. Kazaya uğrayan tarafın mağduriyet yaşamaması adına, önceden alınan bir önlem olarak değerlendirilebilir. Zorunlu mali sorumluluk sigortası, araba sigortası olarak da kabul edilen uygulamanın esasları ‘kara yolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmelik’ ile belirlenmektedir. 

Düzenli bir şekilde poliçeyi yenilemek, kusurlu bir kazanın yaşanması halinde, araç sahibine maddi kolaylık sağlar. Trafik sigortası, her yıl belirli miktar çerçevesinde yenilenen bir durumdur. Düzenli olarak takip edilip, sigortanın ödenmesi zorunludur. Kaza durumunda kazaya sebep olan taraf, karşı tarafa aracında oluşan zararları ödemesi gerekir. 

Sürücü ve diğer yolcuların hastane ücretini ve tedavisini, ölümlü kazaların yaşanması durumunda ise ölüm tazminatını ödemek zorundadır. Aksi durumda haciz, hapis ve icra gibi yaptırımlar ile karşılaşılabilir. Primleri düzenli olarak ödenen aktif bir zorunlu trafik sigortası sayesinde, yüksek maliyetli tazminatları sigorta şirketi karşılamaktadır. Trafik sigortası da diğer sigorta türleri gibi yıllık olarak yaptırılmaktadır. Sadece iki durumda farklılık söz konusudur. Kısa vadeli trafik sigortası sadece geçici olarak yapılır. Uluslararası yolcu ve eşya taşımacılığı yapan yabancı plakalı araçlar için tercih edilir. Bu araç türleri dışındaki araçlar için ise kısa vadeli poliçe düzenlenmemektedir. Kısa vadeli trafik sigortası yaptırabilmek için yukarıdaki iki durum uygunsa, detayları almak ve kendinize en uygun sigortayı yaptırmak için uzmanlardan yardım alınabilir.

Zorunlu trafik sigortası, ödeme yapılacak olan banka ile anlaşmaya bağlı olarak trafik sigortası taksitli bir şekilde ödenebilir. Sıfır bir aracı kullanmadan önce yapılması gereken ilk şey zorunlu trafik sigortasıdır. Ancak ikinci el bir araç satın alındığında, noterde satış işlemlerinden sonra 15 gün kadar bir sürede aracın sigortası yapılabilir.

Trafik Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik sigortası sorgulama, trafik sigortası fiyatları da aracın yaşı ve türü gibi faktörlere göz önünde bulundurularak belirlenir. Sigorta şirketleri tarafından, farklı model ve marka araçlara daha uygun trafik sigortası sunulabilir. Ayrıca trafik sigortası sorgulama, şirketlerine göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle, sigorta şirketini seçerken dikkat etmek gerekir.

Sorgulama yapıldıktan sonra alınan teklifleri ve ayrıcalıkları değerlendirerek poliçe yaptırılabilir. Ekstra bir ücret ödemeden sigorta şirketleri tarafından avantajlı konuma gelinebilir. Teklif almak ve sigorta güvencesini başlatmak için birkaç adım takip edilmelidir Bunlar,

  • Zorunlu trafik sigortası ve isteğe bağlı ek primlere sahip poliçeyi yaptırmak için yapılması gereken ilk şey teklif almaktır. 

  • Teklif hazırlanırken trafik sigortası fiyatı, prim hesaplaması yapılmaktadır. Bu hesaplama yapılırken duruma göre değişen unsurlar göz önüne alınarak hesaplanır. Kullanılması hedeflenen aracın markası, yaşı, modeli, kayıtlı olduğu il, araç sahibinin yaşı ve hasarsızlık indirimine bakılır. 

  • Özel sigorta, kişiye özel teklifi almak için plaka, ruhsat ve araç sahibine ait bilgiler ile araca ait özel bilgilerin doldurulması gerekmektedir. 

  • Daha önceden yapılmış trafik sigortasının son tarihi, kaza tespit tutanağı, trafik ceza sorgulaması ve hasar kaydı sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapılır. TC kimlik numara ve plaka bilgilerini girerek yapılabilir. Sigorta teklifi almadan öncesinde son durumdan haberdar olmak gerekir.

  • Bazı gerekli alanlara doğru ve teyit edilmiş bilgileri girdikten sonra karşılaşılan farklı şirketlere ait çeşitli poliçe tipleri çıkar. Aracın uygun sigorta teklifini seçtikten sonra internet bankacılığını kullanarak ödeme yapılabilir. Pratik bir şekilde trafik sigortası yaptırılabilir. 

  • Satın alma aşaması bittikten sonra poliçe bilgileri e-posta adresinden gönderilir. Böylelikle poliçenin dijital olarak güvenle saklanabilir.

Araç sigortasını, sigorta yenileme tarihi geldiği zaman, çevrim içi olarak ödeme yapılabilir. Sigortanın ne zaman yenilenmesi gerektiğini ya da tarihinin geçmiş olup olmadığını kısa bir sorgulama ile beraber kolaylıkla bilgi alınabilir. Kasko ve trafik sigortası arasında farklılıklar vardır. Kasko sigortası, araç sahibinin zararını, trafik sigortası ise karşı tarafın zararını karşılamayı amaçlar. Kasko isteğe bağlı iken trafik sigortası zorunlu tutulur. Sigortanın hangi şirketten yapılacağı ise araç sabinin isteğine göre belirlenir. 

Trafik sigortası yaptırıldığında gecikme cezası ve eksik belge ile beraber trafiğe çıkma cezası ödenir. Ardından araç polisler tarafından bağlanır. Gereken ödemeler yapılmadığı taktirde araç garajdan alınamaz ve trafiğe çıkartılamaz. Kasko ise isteğe bağlı olduğu için bu tarz bir yaptırım olmaz. Trafik sigortasının karşı tarafın zararını karşılama oranı, kaza durumuna göre remi limitler çerçevesinde belirlenirken kasko için durum farklıdır. Kaskoda sahip olunan aracın yanması, çalınması ve kaza gibi durumlarda şikayetle olan sözleşme çerçevesinde, resmi limit olmadan, prim miktarı ve poliçe üzerinden ödeme yapılmaktadır. 

Trafik Sigortası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Trafik sigortası hesaplama, trafik sigortasının teminatları ve aynı şekilde teminat limitleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenmektedir. Trafik sigortası tavan fiyatı, aracın modeli, yaşanılan il ve sürücünün hasar geçmişi gibi durumları dikkate alınarak hesaplama yapılmaktadır. 

Trafik sigortası hesaplama, kimi sigorta şirketlerinin trafik sigortası ana teminatlarına ilave olarak isteğe bağlı olarak, asistan hizmetleri de sunulmaktadır. Bu sebeple teminatları doğur değerlendirme yapılması gerekir. Araç sigorta fiyatlarının belirlenmesinde en etkili olan faktörler şunlardır,

  • Aracın özellikleri, modeli ve markası aracın sürüş esnasında araçta bulunan kişilerin güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Düşük model araçlar, yüksek donanıma sahip olmadığından dolayı uzun süreli kullanımda kaza riski artar. Yüksek güvenlikli araçların, sürücüyü daha fazla koruduğundan dolayı, bu araçların indirim oranı daha fazladır. 

  • Aracın büyüklüğü herhangi bir kaza durumunda büyük araçların zarar görme ihtimali küçük araçlara göre daha düşük bir ihtimaldir. Birbirleriyle aynı güvenlik önlemlerine sahip araçları, karşılaştırıldıklarında büyük araçlar için ödenmesi gereken prim tutarının küçük araçlara oranlara daha düşük olduğunu söylenebilir.

  • Aracın yaşı arttıkça tamir ihtiyacı da artmaktadır. Bu sebeple olası bir kaza durumunda meydana gelen hasar oranı da daha yüksek olur. Bundan dolayı yaşı yüksek araçlarda ödemek gerekir. Prim tutarı daha fazla olacaktır. Aracın kilometresi de trafik sigortası hesaplamada kullanılmaktadır. Kaç kilometre kullanıldığı, ne kadar çok yol alıyorsa, hasarlanma ihtimali de aynı oranda artacağından dolayı ödenmesi gereken prim tutarı da artacaktır. 

  • Sürücünün yaşı, cinsiyeti ve deneyimi de trafik sigortası prim hesaplamasında etkili nedenlerdir. Yaş faktörü deneyimle doğru orantılı hareket eder. Yeni ehliyet almış kişiler, henüz tecrübesi olmadıkları için daha riskli grupta değerlendirilir. 

  • Meslek, araç sahibinin yaptığı işi, aracın kullanım sıklığını değiştiren bir faktördür. Eğer sıklıkla kullanılan araç kullanımına neden olan bir işte çalışılıyorsa, trafik sigortası için ödenmesi gereken prim tutarı diğer trafik sigortası kullanan kişilere göre daha fazla olacaktır. 

  • Trafik sigortasını alan kişinin yaşadığı şehir de hesaplamayı etkiler. Sigorta şirketleri kaza oranlarını, şehirlere göre belirlediği için kaza oranı yüksek olan bir şehirde ise trafik sigortası yaptırılırken daha yüksek prim ödenmesi ile karşılaşılabilir. 

Trafik Sigortası Teklifi Nasıl Alınır?

Trafik sigortası teklifi araç sahibinin trafiğe çıkmadan önce yapması gereken bir prosedürdür. Sıfır bir araç satın alındında, trafiğe çıkmadan önce trafik sigortasının yapılması şarttır. Ancak ikinci el bir araç satıl alındığı zaman, noterde satış işlemlerinden sonra ilk 15 gün içerisinde aracın trafik sigortasının yapılmış olması gerekmektedir. Zorunlu trafik sigortası yapılmadığı taktirde sürücü sahiplerinin alacağı cezalar, herhangi bir kaza durumu yaşanmasa bile sabit kalır ve poliçeden indirim şansını kaybeder. 

Poliçenin yaptırılması veya yenilenmesi halinde, gecikme yaşanırsa her ay için %5 oranında gecikme cezası uygulanacaktır. Sigortası bulunmayan bir aracın trafik ekiplerince tespit edilmesi durumunda, araç çekici yardımıyla otoparka götürülerek trafikten men edilir. Araç sahibi otoparkta kaldığı gün kadar otopark ücreti ödemek zorunda kalır. Trafik sigortası teklifi almak için araç sahibinin seçmiş olduğu sigorta şirketi ile iletişime geçmesi gerekir. Trafik sigortasının sınırlarını devlet ve kanınlar tarafından belirlenmektedir. Bu denenle, kazada yaşanabilecek maddi ve bedensel zararlar belirli sınırlar çerçevesinde karşılanabilir. 

Zorunlu trafik sigortasının teminatları, limitler tarafından belirlenmektedir. Fakat trafik sigortasının fiyatları, serbest tarifler üzerinden yapılabilir. En uygun trafik sigortasının araştırarak yaptırılması son derece önemlidir. Fakat bu durum kaskolar için geçerli değildir. Kasko fiyatları poliçede bulunan faktörlere göre değişkenlik göstermektedir.

Trafik Sigortası Kapsamı ve Teminatları Nelerdir?

Trafik sigortası kapsamı ve teminatları, limitleri Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmektedir. Bütün sigorta şirketlerinde bulunan teminatların hepsi aynıdır. Ancak fiyat ve ödeme seçenekleri, şirketlerin şartlarına göre farklılık gösterebilir. Kişi başı ölüm ve tedavi giderleri, hasarın meydana geldiği durumlarda her kişi sunulan vefa ve tedavi giderlerini etkiler. 

Kaza başı ölüm ve tedavi giderleri de hasar durumunda kazadaki her birey için vefat ve tedavi masrafları, kaza başı maddi giderler ve tutarların hesaplaması da bu teminatlar içerisine girer. Hasar durumunda karşı tarafa ödenecek olan maddi zararların karşılığı için şirketlerin kendine göre belirlemiş olduğu miktarlar değişkenlik gösterir.

Sigorta şirketleri ile anlaşma yaparak zorunlu trafik sigortasına sahip olduktan sonra sigorta şirketine karşı bazı yükümlülükler de bulunur. Ne gibi güvencelerin bulunduğu ve hangi durumlarda güvencelerin olmadığını iyi bir şekilde araştırılıp öğrenilmesi gerekmektedir. Zorunlu trafik sigortası sağlayan şirketlerin sigorta sahibi arasında sorun yaşanmaması için yasal sorumlulukların bilinmesi önemlidir. Karayolları trafik yasalarına göre trafik kazalarında, kişilerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir.

Eğer bir araç kiralandıysa, aracı kullanan ve kiralayan kişi ile araç sigorta kapsamına girmemektedir. Aracın bedelsiz olarak birine verilmesi ve o kişi tarafından kaza yapılması durumunda da sigorta şirketinin araç sahibine bir ödeme yapmaz. Yaşanabilecek herhangi bir kazada kusurlu kişiler, bu tür durumlarda kusurlu oldukları zaman sorumluluk kendilerine ait olmaktadır. Sigorta şirketi herhangi bir müdahalede bulunmaz.

Trafik Sigortası Fiyatları

Trafik sigortası fiyatları, belirlenirken üç unsur esas alınır. Araç sahibinin hasarsızlık basamağı, araç türü, iline göre belirlenen tavan fiyatlar. Sigorta şirketleri en fazla tavan fiyat üzerinden sigorta teklifi verebilir. Teklif veren her sigorta şirketinin değerlendirme ölçütleri farklı olup, bu ölçütler zaman zaman güncellenebilir.

Zorunlu trafik sigortası, trafiğe çıkan her türlü motorlu aracın yaptırılması, şarttır. Motorlu bir taşıtın kusurlu olarak üçüncü şahıslara verdiği zararları ödemez. Tazminat ile maddi zararların yanı sıra, kazaya ilişkin zarar gören kişilerin ve tedavi masraflarının sakat kalması veya hayatını kaybetmesi hakinde, kazada zarar gören kişinin ailesine ödeme yapmak zorundadır.

Trafik sigortası fiyatları, araç sahibinin herhangi bir kaza durumunda alacağı zararın hastane masraflarının ödenmesi adına farklılıklar göstermektedir. Trafik sigortasını yaptırmayan kişilerin araçlarının trafiğe çıkması yasaktır. Araç sahiplerinin trafik sigortasını yaptırması ve düzenli bir şekilde takip ederek sigorta süresi sona ermeden yenilemesi gerekmektedir. Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan kişilerin araçları, trafik şubelerinin otoparklarına götürülmektedir. Ceza ödeyerek trafikte devam edebilmek söz konusu değildir. Zorunlu trafik sigortası sebebiyle trafikten men edilen araçların geriye alınması ise zor bir süreçten geçer. Aracı geri alabilmek için trafik sigortasının tekrar yaptırılması gerekir. Aracın götürüldüğü otoparka giderek ilk yapılması gereken görevli memurlara durumu haber verilmesi önemli. Belgelerin tebliğ edilmesi ise en önemli durumlardan birisidir. Bu süreçten sonra araç, sigortasız olarak trafiğe çıkartıldığı için para cezası talep edilir. Aracın otoparkta kaldığı her gün için ise ek olarak otopark ücreti de kesilir.

Bazı durumlarda ortaya çıkan trafik sigortası aracın hasarını karşılamamaktadır. Sadece karşı tarafta oluşan zarar karşılanabilir. Bazı istisna durumlarında yaşandığı zaman trafik sigortası karşı tarafın zararını karşılamayabilir. Trafik sigortasının ödeme yapmayacağı durumlar, aracın taşınırken ya da servisteyken meydana gelebilecek herhangi bir zararı karşılamamaktadır. 

Aracın çalınması durumunda, araçta herhangi bir hasar meydana gelmişse trafik sigortası karşılamayacaktır. Trafik sigortası kaza meydana geldikten sonra manevi tazminat davası konusunda destek vermez. Gösteriler ve yarışlar gibi etkinliklerde bulunulduğu zaman, ortaya çıkabilecek hasarlar karşılanmaz.

Nasıl çalışıyoruz

Sigortalama aşamalarında teklifler için
neler yapıyoruz?

01

Sizi dinliyoruz

İhtiyaçlarınızı öğrenmek için sizi dinliyoruz

02

Araştırıyoruz

Size uygun sigorta için acentalardan teklif alıyoruz

03

Size sunuyoruz

Sizin için en uygun fiyat ile poliçenizi oluşturuyoruz.